Qida təhlükəsizliyi - Introductory Certificate in Food Safety (Level 1)
Qidanın təqdim olunduğu hər yerdə onun hazırlanması, istifadəsi, saxlanılması və insanlara təklif olunması üzrə yüksək standartların nümayiş etdirilməsi çox vacibdir.
Qida təhlükəsizliyi üzrə Səviyyə 1 kursu bu sahəyə yeni başlayan şəxslər üçün olduqca yaxşı bir yoldur.
Kurs kimlər üçündür?
Qida təhlükəsizliyində yeni olan hər kəs üçün
Xüsusilə məktəb, universitetlərdə istifadəsi üzrə ideal bir kursdur
Aşağı riskli iş mühitində çalışan işçilər üçün
İşdə və evdə qidanın hazırlanmasına cəlb olunan hər kəs üçün
Kursun modulları:
Modul 1: Qida təhlükəsizliyinə giriş
Qida təhlükəsizliyi ilə bağlı əsas terminlər
Yaxşı və zəif qida təhlükəsizliyi standartlarının nəticələri
Qida təhlükəsizliyi üzrə hüquqi öhdəliklər
Qida təhlükəsizliyi təliminin önəmi
Modul 2: Qida sahəsində təhlükələr
Qida üzrə müxtəlif təhlükələrin müəyyən olunması
Bakteriaların qida sənayesində yaratdığı problemlər
Bakteriaların çoxlaması üçün şəraitlər
Hansı viruslar var və onlar bakterialardan nə ilə fərqlənir
“Cross contamination / çirklənmə” nədir və qarşısı alınma yolları
Qida üzrə zəhərlənmələrin simptomları və daha çox risk altında olan insanlar
Qida ilə məşğul olan işçilərin qida allergiyalarının qarşısının alınmasındakı rolu və vəzifələri
Modul 3: Qida təhlükəsizliyi üzrə yaxşı praktika
Bakteriaların ölməsi və ya çoxalmasının azaldılması üçün tələb olunan temperature
Yaxşı şəxsi gigiyenanın qida çirklənməsinin azaldılmasındakı rolu
Qida sahələrində həşəratlara (heyvanlara) nəzarət olunması
Qidanın çatdırılması, saxlanılması üzrə prosedurlar.
Kursun müddəti: 8 saat (1 gün)
Kursun qiymətləndirilməsi: CIEH tərəfindən hazrlanmış 10 sualdan ibarət test əsaslı nəzəri qiymətləndirmə
Kursu uğurla bitirən iştirakçılara CIEH Introductory Certificate in Food Safety (Level 1) üzrə sertifikat təqdim olunur.