Qida təhlükəsizliyi səviyyə 2 - CIEH təsdiqli - Food safety Level 2

G&I Training Academy Böyük Britaniyanın Chartered Institute of Environmental Health (CIEH) təşkilatının rəsmi təsdiq olunmuş Lisenziyalı Təlim provayderi olaraq fəalliyyət göstərir.

image not found!

Qida təhlükəsizliyi səviyyə 2 - CIEH təsdiqli - Food safety Level 2

Qida təhlükəsizliyi səviyyə 2 - CIEH təsdiqli - Food safety Level 2

Qidanın təqdim olunduğu hər yerdə onun hazırlanması, istifadəsi, saxlanılması və insanlara təklif olunması üzrə yüksək standartların nümayiş etdirilməsi çox vacibdir.
Qida təhlükəsizliyi üzrə Səviyyə 2 kursu qida sənayesində çalışan hər kəs üçün nəzərdə tutulmuşdur. Bu kursu bitirdikdən sonra siz istehlak üçün təhlükəsiz qidanın hazırlanması üzrə tələblərə yiyələnəcəksiniz.

 

Kurs kimlər üçündür?

  • Qida ilə məşğul olan, onu hazırlayan, onu bişirən hər kəs üçün

  • Əvvəlki bilik və bacarıqlarını yeniləmək istəyən şəxslər üçün

  • Şirkətlər üçün: hansı ki, onların qida ilə məşğul olan işçiləri var

 

Kursun modulları:


Modul 1: Qida təhlükəsizliyinə giriş

  • Qida təhlükəsizliyi ilə bağlı əsas terminlər

  • Qida təhlükəsizliyinin önəminin qavranılması

  • Qida zəhərlənməsi ilə bağlı ən çox risk altında olan şəxslərin müəyyən olunması

  • Qida ilə məşğul olan şirkətlərə / bizneslərə qanunvericiliyin tələbləri

  • Qida təhlükəsizliyi təliminin vacibliyi

 

Modul 2: Qida sahəsində təhlükələr

  • Qida üzrə müxtəlif təhlükələrin müəyyən olunması

  • Bakterial çirklənmənin müəyyən olunması

  • Bakteriaların çoxlaması üçün şəraitlər

  • Hansı qidaların digərlərinə nisbətən daha çox risk yaratması

  • Viruslar nədir və onlar bakteriadan necə fərqlənir

  •  “Cross contamination / çirklənmə” nədir və qarşısı alınma yolları

  • Qida zəhərlənmələri xəstəliklərinin mənbələri və simptomları

  • Qida ilə məşğul olan işçilərin qida allergiyalarının qarşısının alınmasındakı rolu və vəzifələri

  • Fiziki çirklənmənin qida təhlükəsizliyindəki rolu və müvafiq nəzarət tədbirləri

  • Kimyəvi çirklənmənin qida təhlükəsizliyindəki rolu və müvafiq nəzarət tədbirləri

  • Qida çirklənməsinin səbəbləri və nişanları, onlara qarşı tədbirlər

 

Modul 3: Qida təhlükəsizliyi üzrə yaxşı praktika

  • Qida hazırlanması və saxlanması prosesində temperature nəzarət olunmasının vacibliyi və metodları

  • Yüksək səviyyədə şəxsi gigiyenanın qorunub saxlanılmasının vacibliyi və proseduru

  • İş yerinin təmiz, səliqəli saxlanılmasının vacibliyi və proseduru

  • Həşəratlara nəzarətin vacibliyi və metodları

  • Qidanın çatdırılması, saxlanılmasına nəzarət üzrə prosedurlar.

 

• Modul 4: Qida Təhlükəsizliyi İdarəetmə Sistemi

  • HACCP prinsipi əsasında Qida Təhlükəsizliyi İdarəetmə Sisteminə olan hüquqi tələblər

  • HACCP sisteminin məqsədi və prinsipləri

 

Kursun müddəti: 12 saat (2 gün)

Kursun qiymətləndirilməsi: CIEH tərəfindən hazrlanmış 20 sualdan ibarət test əsaslı nəzəri qiymətləndirmə

Kursu uğurla bitirən iştirakçılara CIEH Foundation Certificate in Food Safety (Level 2) üzrə sertifikat təqdim olunur.

Qida Təhlükəsizliyi