G&I Training Acadmy Əlavə Təhsil Mərkəzi Beynəlxalq standartların tələbləri əsasında HACCP - Təhlükə Analizi və Kritik Kontrol Nöqtələri Sistemi (HACCP - Hazard Analysis Critical Control PointsHACCP - Hazard Analysis Critical Control Points) mövzusunda təlim təklif edir.
Təlimin Məqsədi:
İştirakçıları HACCP haqqında məlumatlandırma, prinsiplər və tətbiq addımlarının şərhi və praktiki izahat.
HACCP Sisteminin şərh edilməsi
Qida Təhlükəsizliyinin tərkib hissələrini anlamaq
HACCP Sisteminin qurulması üçün tələblərin öyrənilməsi və tətbiqi
Təlim kimlər üçün nəzərdə tutulub: Qida sənayesində | qida tədarükündə) çalışan və bu sahədə peşəkar karyera qurmaq arzusunda olan bütün şəxslər üçündür.
Tədris üsulları: Təlim interaktiv formada keçiriləcək. İştirakçıların keçirilən mövzuları mənimsəmə səviyyəsini müəyyən etmək üçün müxtəlif tapşırıqlar, aralarında komanda ruhunu formalaşdırmaq məqsədilə qrup çalışmaları veriləcəkdir.
Mövzular:
Anlayışlar və təriflər
HACCP tətbiq sahəsi
HACCP tarixi və məqsədi
Qida təhlükəsizliyi nədir?
Fiziki təhlükələr
Kimyəvi təhlükələr
Biloji təhlükələr
Tapşırıq 1
HACCP Sistemi - 12 addım
HACCP komandası
Xammal və son məhsul spesifikasiyaları
Təyinatı üzrə istifadənin müəyyənləşdirilməsi
Tapşırıq 2
HACCP Sistemi - 12 addım
İstehsal axın xəttləri
Axın xəttlərinin yerində təsdiqlənməsi
Tapşırıq 3
HACCP Sistemi - 12 addım
Təhlükə analizi -Prinsip 1
KKN-lərin müəyyənləşdirilməsi -Prinsip 2
Qərar ağacı
HACCP Sistemi - 12 addım
Kritik limitlər-Prinsip 3
KKN-lərin izləmə sistemi -Prinsip 4
Tapşırıq 4
HACCP Sistemi - 12 addım
Düzəldici fəaliyyətlər Prinsip 5
Validasiya və verifikasiya Prinsip 6
Tapşırıq 5
HACCP Sistemi - 12 addım
Sənədlərin idarə edilməsi Prinsip 7
HACCP Plan
Təlim müddəti: 1 gün (8 saat)
Qrupda dinləyicilərin sayı: Minimum 5 nəfər – maksimum 12 nəfər
Təlimin keçirildiyi dil: Azərbaycan, Rus və İngilis dili
Təlimi müvəffəqiyyətlə keçmiş iştirakçılara Sertifikat təqdim olunur.
Sertifikatın etibarlılıq müddəti: 3 il