HACCP - Təhlükə Analizi və Kritik Kontrol Nöqtələri Sistemi

image not found!

HACCP - Təhlükə Analizi və Kritik Kontrol Nöqtələri Sistemi

G&I Training Acadmy Əlavə Təhsil Mərkəzi Beynəlxalq standartların tələbləri əsasında HACCP - Təhlükə Analizi və Kritik Kontrol Nöqtələri Sistemi (HACCP - Hazard Analysis Critical Control PointsHACCP - Hazard Analysis Critical Control Points) mövzusunda təlim təklif edir.  

 

Təlimin Məqsədi: 

  • İştirakçıları HACCP haqqında məlumatlandırma, prinsiplər və tətbiq addımlarının şərhi və praktiki izahat.

  • HACCP Sisteminin şərh edilməsi

  • Qida Təhlükəsizliyinin tərkib hissələrini anlamaq

  • HACCP Sisteminin qurulması üçün tələblərin öyrənilməsi və tətbiqi

 

 

Təlim kimlər üçün nəzərdə tutulub: Qida sənayesində | qida tədarükündə) çalışan və bu sahədə peşəkar karyera qurmaq arzusunda olan bütün şəxslər üçündür.

 

Tədris üsulları: Təlim interaktiv formada keçiriləcək. İştirakçıların keçirilən mövzuları mənimsəmə səviyyəsini müəyyən etmək üçün müxtəlif tapşırıqlar, aralarında komanda ruhunu formalaşdırmaq məqsədilə qrup çalışmaları veriləcəkdir.

 

Mövzular: 

  • Anlayışlar və təriflər

  • HACCP tətbiq sahəsi

  • HACCP tarixi və məqsədi

 

  • Qida təhlükəsizliyi nədir? 

  • Fiziki təhlükələr

  • Kimyəvi təhlükələr

  • Biloji təhlükələr

  • Tapşırıq 1

 

  • HACCP Sistemi - 12 addım

  • HACCP komandası

  • Xammal və son məhsul spesifikasiyaları

  • Təyinatı üzrə istifadənin müəyyənləşdirilməsi

  • Tapşırıq 2

 

  • HACCP Sistemi - 12 addım

  • İstehsal axın xəttləri

  • Axın xəttlərinin yerində təsdiqlənməsi

  • Tapşırıq 3

 

  • HACCP Sistemi - 12 addım

  • Təhlükə analizi -Prinsip 1

  • KKN-lərin müəyyənləşdirilməsi -Prinsip 2

  • Qərar ağacı

  • HACCP Sistemi - 12 addım

  • Kritik limitlər-Prinsip 3

  • KKN-lərin izləmə sistemi -Prinsip 4

  • Tapşırıq 4

 

  • HACCP Sistemi - 12 addım

  • Düzəldici fəaliyyətlər Prinsip 5

  • Validasiya və verifikasiya Prinsip 6

  • Tapşırıq 5

 

  • HACCP Sistemi - 12 addım

  • Sənədlərin idarə edilməsi Prinsip 7

  • HACCP Plan
     

 

Təlim müddəti: 1 gün (8 saat) 

Qrupda dinləyicilərin sayı: Minimum 5 nəfər – maksimum 12 nəfər

Təlimin keçirildiyi dil: Azərbaycan, Rus və İngilis dili

Təlimi müvəffəqiyyətlə keçmiş iştirakçılara Sertifikat təqdim olunur.

Sertifikatın etibarlılıq müddəti: 3 il

Qida Təhlükəsizliyi