GMP - Qabaqcıl İstehsalat Təcrübələri / Good Manufacturing Practice

image not found!

GMP - Qabaqcıl İstehsalat Təcrübələri / Good Manufacturing Practice

G&I Training Academy Əlavə Təhsil Mərkəzi  GMP - Qabaqcıl İstehsal Təcrübələri (Good Manufacturing Practice) üzrə təlimin keçirilməsini təklif edir. 

 

Qabaqcıl İstehsal Təcrübələri (GMP) bir müəssisəni bütün cəhətləri ilə, yəni sahib olmalı olduğu əsas xüsusiyyətlər və hər bir istehsal prosesi üçün fərqli meyarlarla əlaqələndirir. İstehsal sahəsinin, ətraf mühitin, alət - avadanlıqların və istehsal prosesinin, işçilərin və xammalın keyfiyyətini və etibarlılığını müəyyənləşdirir və nəzarət edir.

 

 

Mühüm olanı, dərman, tibbi cihaz və avadanlıq, qida və kosmetika kimi ciddi insan sağlamlığı nəticələri ilə bir çox məhsulun, hijyenikşərtlərə, keyfiyyətə uyğun olaraq istehsal olunduğunu və insan sağlamlığına təhdid verməməsidir. Bu baxımdan, GMP - Qabaqcıl İstehsalat Təcrübələri Sistemi istehsalçıları və istehlakçıları üçün bir çox faydalar təmin edir.

 

GMP - Qabaqcıl İstehsal Təcrübələri Sistemi tətbiq edən və GMP - Qabaqcıl İstehsalat Təcrübələri Sistemi sertifikatını əldə edən istehsalçı müəssisələrin nailiyyətləri aşağıdakı kimi təqdim oluna bilər:

  • İstehsalat səhvləri, müxtəlif qarışıqlıq və məhsulun müxtəlif çirklənmələri istehsal zamanı qarşısı alınır.

  • Bu yolla məhsullar sağlam və gigiyenik şəraitdə hazırlanır və istehlakçılara təqdim olunur.

  • Daxili və xarici bazarlarda istehsalçı rəqabət üstünlüyünə nail oldu.

  • Şirkətin məhsullarının etibarlılığı istehlakçılar üçün artır

  • Gələcəkdə istehlakçıların yeni tələbləri tez və vaxtında yerinə yetiriləcəkdir

  • Yerli və xarici qanunvericilik tələblərinə uyğunluq

  • Şirkət işçilərinin motivasiyası yüksəldilməklə qabaqcıl istehsal təcrübələrinə dair məlumat səviyyəsi artır

  • İstehsalçı daxili və xarici auditləri problemsiz olaraq yerinə yetirir;

  • Sistemin tətbiqi ilə müəssisənin nüfuzu və bazarda rəqabət qabiliyyəti artmaqdadır.

 

Təlimin Məqsədi:  

Məhsulun daxili və xarici mənbələrdən çirklənməsinin qarşısını almaq və ya azaltmaq üçün müəssisə ilə bağlı daxili və xarici şəraitə dair qoruyucu tədbirləri ehtiva edən bir standartdır. Bu proqram qida məhsullarının istehsalında və paylanmasında əsas yanaşmalardan biridir və məhsullarda keyfiyyətin təmin edilməsi üçün xammal qəbulu, emal, məhsul inkişafı, istehsal, qablaşdırma, saxlanma və daşınma mərhələlərində davamlı tətbiq edilməli olan bir sıra qaydaların məcmusudur.

 

Təlimin əsas məqsədi iştirakçıların qida emalı müəssisələrinə qoyulan yerli və beynəlxalq sanitar-gigiyenik tələblərlə yaxından tanış etmək, müəssisənin daxili və xarici risk faktorlarına olan sanitar-gigiyenik tələblər haqqında praktiki məsləhətlər vermək və əsas qida təhlükəsizliyi anlayışını mənimsətməkdən ibarətdir.

 

Təlim kimlər üçün nəzərdə tutulub: 

  • Qida təhlükəsizliyi idarəetmə sisteminın qurulmasına cəlb olunan əməkdaşlar;

  • İstənilən emal mərhələsində və qida zəncirində məhsulun təhlükəsizliyinə cavabdehlik daşıyan əməkdaşlar;

  • Keyfiyyətə nəzarət bölmələrin əməkdaşları;

  • Daxili auditorlar;

  • Fərdi şəxslər;

 

Təlimin səmərələri:

GMP – Qabaqcıl İstehsal Təcrübələri üzrə təlim proqramı özündə qida emalı müəssisələrinə kompleks yanaşmanı ehtiva etməklə bu sahədə təlim iştirakçılarına aşağıdakı səmərələri təklif etmiş olur:

  • Təlim proqramının mənimsənilməsi nəticəsində müəssisələrin yerli və beynəlxalq qanunvericilik tələblərinə uyğun layihələndirilməsini həyata keçirə biləcək;

  • Təlim proqramı özündə  müəssisədə ola biləcək bütün çirklənmə növlərinin aradan qaldırılması üzrə kompleks tədbirləri əhatə etdiyindən qida təhlükəsizliyi yanaşmasının anlaşılmasına imkan yaradır;

  • İştirakçıların əldə etdiyi biliklərin müəssisələrdə tətbiqi nəticəsində qida təhlükəsizliyi üzrə daxili və xarici auditlərin, yoxlamaların problemsiz olaraq yerinə yetirilməsi həyata keçirilir.

 

 

Mövzular: 

  • Giriş

  • Keyfiyyət İdarəetmə Sisteminin və sənədləşmə sisteminin qida müəssisələrində tətbiqi üsulları

  • Qida emalı müəssisəsinin istehsal obyektləri, binaları, maşınlar, avadanlıqlar və materiallarına ola tələblərin anlaşılması

  • İcra təlimatları, iş prosesləri və iş axını xəritələrinin yaradılması texnikaları

  • İstehsal müəssisələrinə xammal qəbulu, emal, saxlama və daşınma prinsipləri yaradılmalıdır

  • Keyfiyyətin nəzarət sistemləri və məhsulların keyfiyyətini yoxlanılması üsulları

  • Müəssisənin fəaliyyətinin təsdiqi, şəxslərin və bütün işçilərin səlahiyyətləri və məsuliyyətləri müəyyən edilməsi

  • Müştəri şikayətlərini qəbul etmək, qiymətləndirmək və cavablandırmaq üçün sistemlər yaradılması üsulları

  • Mümkün istehsal qüsurlarını araşdırmaq üçün proseslərin müəyyən edilməsi və lazımi tədbirlər alınması üsulları

  • Problemli məhsullar və ya qaytarılmış məhsulların məhv edilməsi prosesləri müəyyən edilməsi

  • Şirkətin daxili və xarici auditinin təşkili

 

Güzəştlər və imtiyazlar: Təlim Proqramının iştirakçıları aşağıdakı güzəşt və imtiyazlara sahibdirlər:

  • Təlim proqramı bu sahədə təcrübəli təlimçi-ekpert tərəfindən həyata keçirilir. Bu isə təlimin səmərəliliyinə və effektivliyinə zəmanət verir;

  • Təlim proqramı zamanı iştirakçılara mövzuya elektron və çap formatında təlim materialları ilə təmin edilirlər;

  • Təlim proqramı interaktiv formatda təşkil edildiyindən təlimin gedişatında keçilmiş təlim mövzularına dair yerində tapşırıqlar həyata keçirilir ki, bu da təlimin tam mənimsənilməsinə şərait yaradır;

  • Təlim proqramının sonunda iştirakçılara əlavə olaraq qiymətləndirmə imtahanında iştirak edərək məqbul nəticə göstərilən halda “GMP təlim proqramı üzrə müvəffəqiyyət” sertifikatını qazanmaq imkanı yaradılır;

 

Təlim müddəti: 3 gün 

Qrupda dinləyicilərin sayı: Minimum 6 nəfər – maksimum 12 nəfər

Təlimin keçirildiyi dil: Azərbaycan, Rus və İngilis dili

Təlimi müvəffəqiyyətlə keçmiş iştirakçılara Sertifikat təqdim olunur.

Qida Təhlükəsizliyi